Het security-probleem dat u nog niet kent (maar wel heeft)

Er zijn zo’n 630 miljoen verschillende web-applicaties wereldwijd. Ongeveer 80 procent daarvan heeft een beveiligingsprobleem in welke vorm dan ook. 80 procent! Het is vrijwel zeker dat u zelf een of meerdere van deze applicaties gebruikt, terwijl u niet op de hoogte bent van de kwetsbaarheden. Maar wat als u zelf aanbieder bent van (web)toepassingen? Weet u zeker dat uw applicatie volledig dichtgetimmerd is? Hoog tijd om dit security-probleem aan te pakken.

Het goede nieuws is dat de meeste kwetsbaarheden met relatief weinig moeite zijn op te lossen. Sterker nog, bij maar liefst 70 procent ervan zijn met wat extra configuratie de risico’s tot een minimum te beperken. Waarom gebeurt dit nog niet? Elke ontwikkelaar is inmiddels toch wel bekend met de risico’s van een slechte applicatiebeveiliging? Dat klopt, maar security is een specialisme. Het is lastig dit consistent door te voeren en te verlangen van al je ontwikkelaars. Ze hebben vaak andere (ontwikkel)verplichtingen of zijn simpelweg niet op de hoogte van de meest recente security-ontwikkelingen.

F5 heeft daarom een partnership gesloten met White Hat Security en Cenzic, beide gespecialiseerd in het testen van applicaties. Het resultaat: een assessment scan-service, waarmee kwetsbaarheden in toepassingen zijn op te sporen. De tool is gratis te gebruiken zonder verdere verplichting - al waarderen we het wel wanneer u de gevonden kwetsbaarheden aanpakt... We willen daarmee de bewustwording van applicatiebeveiliging vergroten.

Om bedrijven verder te begeleiden in het opsporen van kwetsbaarheden en een roadmap te maken om (web)security beter in te bedden in de organisatie introduceert F5 Professional Services de BIG-IP® ASM® VulnerabilityMitigationAssessmentservice. Deze service, inclusief de assessment-scan, vergroot uw website-security met een stabielere, veiligere bedrijfsvoering als resultaat.

Published Mar 14, 2013
Version 1.0

Was this article helpful?

No CommentsBe the first to comment